dissabte, 28 de febrer del 2009

Guarderies per a homes


Plaer solitari
Maria de la Pau Janer

Cada vegada tenen més èxit les guarderies per a homes. Com que hem d'amortitzar el temps i l'espai, convé que n'hi hagi moltes. El món està ple de dones que, sovint, no saben on han de "col·locar" els marits, mentre elles fan gestions o van de compres. Hi ha homes que tenen una capacitat de resistència molt limitada, quan van a mirar aparadors. Així com les dones podem aguantar hores sense cansar-nos gaire, ells solen manifestar aviat signes d'esgotament i incomprensió. No entenen que passejar-se entre una oferta enorme de productes a la venda és antiestressant i agradable. Per a ells, les compres sempre són un factor d'estrès afegit. No suporten la contemplació tranquil·la dels productes exposats, la comparació de preus, en època de rebaixes, ni el plaer d'emprovar-se mitja botiga, només pel gust de veure que no hem augmentat de talla.

Les dones tenim poc temps. Els grans comerços disposen de poc espai per a les guarderies. Tanmateix, les unes i els altres hem comprès que és la millor solució. A les guarderies per a homes dels centres comercials, ells poden passar-hi un capvespre entretingut. La iniciativa ha tingut molt èxit, i es repeteix a diferents ciutats. Fa pocs dies, s'inaugurava el centre Gran Via 2 de l'Hospitalet. Es diu Aparca2, i és un lloc on aparcar la parella una estoneta. D'aquesta manera, moltes dones podran descobrir el plaer de passejar-se amb calma, sense escoltar renecs ni suportar cares de pomes agres. Alguns senyors tenen ben poca paciència. Allò que s'havia iniciat com una estona agradablement compartida esdevé un infern. Dels inferns, convé apartar-se'n.

Al centre Gran Via 2 s'ha creat una ludoteca. Els homes hi poden trobar entreteniments diversos per calmar els ànims. I les dones, mentrestant, s'endinsaran en un magnífic plaer solitari.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 21. Dilluns, 3 de desembre del 2007